Polisi AIA Insurans telah pun dibatalkan

Assalamualaikum..

Senang hati bila dapat balik refund duit dari AIA..
walaupun tak lebih dari rm100.. ngee..
boleh la buat topup handphone kan.. ngee

jadi, kepada anda-anda-anda yang dah terbuat AIA insurans, dan terdetik nak membatalkannya, boleh la ikut langkah macam saya.. dalam entry sebelum ni..
sangat mudah..

Format surat boleh la copy paste sy punya, then edit la sikit-sikit yang tulisan2 merah tu ye..

14 Disember 2012

Policyowner Services Dept,
Level 8,
Menara AIA,
99, Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur.


Dear AIA Insurans,

Re: Terminate My Insurans Policy

I am sending you this written notice to request cancellation of my insurance policy effective Dis 1, 2012. I would appreciate you sending me written confirmation within 30 days that the cancellation has been put into effect. Please refund the unused portion of my policy premium, and cease charging my bank account for payment of monthly premiums.

Here my details;
Name: abcdefghijklm
IC Number: 123456789
Policy : abcdefghijklm
Policy Number: 123456789
Tel: 123456789
Email: abcdefghijklm

I want to terminate this policy because I already have the medical card. For me, one medical card is adequate.

Thank you for your prompt attention to this matter.



Sincerely,



___________________________
Name
Adress

Sekian, Wassalam

7 chit chat:

wanie said...

TQ.. sy amik ek cth surat nie..hehe..

Anonymous said...

tarikh tu tarikh apa? tarikh utk start cancel ke?

Anonymous said...

wah, sgt berguna info ni. agak2 kalau dah 2 tahun boleh cancelkan x? takut nk bgtau mak ayah. rs mcm tertipu pun ade.

Anonymous said...

Knp nkcancel.. .AIA bkn the best ke

Anonymous said...

saya baru terima panggilan telefon semalam dan saya setuju tapi bagi no debit card tamat tempoh..dia minta cara memaksa yg baru tu mcm mana pulak..

imah imah said...

Buln ni da sy kna ptong 120 ...tp sy x sain pon polisi dorg...nk btlkn insurn tp nk faks num yg mna..

Anonymous said...

Saya merupakan ejen Prudential BSN Takaful. Jika mahu mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan polisi PruBSN boleh hubungi saya di nombor 0196301229


up